در سیستم لوله کشی صنعتی و تا حداکثر دمای 400 ͦC مورد استفاده قرار می گیرد.
الف) لوله فولادی A106-C: برای سیستم های با دمای متوسط و فشار متوسط یا بالا مانند خط دهش پمپ های آب تغذیه
ب) لوله فولادی A106-B: برای سیستم های با دمای متوسط و فشار متوسط یا بالا
پ) لوله فولادی A672 : برای سیستم های با دمای متوسط و فشار متوسط یا بالا و قطر نامی 650 و بالاتر
ت) لوله فولادی A53-B: برای سیستم های با دما و فشار پایین
ث) لوله فولادی A134 : برای سیستم های با دمای پایین و سایز بالا ، مانند خطوط اصلی آب خنک کن
ج) لوله فولادی API5L : برای لوله کشی خطوط سوخت مایع و گاز طبیعی
در سیستم لوله کشی صنعتی برای سیستم های با دمای بیش از 400 ͦC مورد استفاده قرار می گیرد. موارد کاربرد و تنوع جنس این لوله ها عبارتست از:
الف) A335-P11: برای محدوده دمایی 400 ͦC تا 470 ͦC
ب) A335-P22: برای محدوده دمایی480 ͦC تا 550 ͦC
پ) A335-P91: برای محدوده دمایی بالاتر از 500 ͦC
ت) A335-P92: برای محدوده دمایی بالاتر از 560 ͦC
این لوله ها از مقاطع فولادی به شکل شمش و از طریق حرارت و کشش و غلطک و عبور از زره و همچنین نیروهای گریز از مرکز تولید می شود، به همین دلیل در فرآیند تولید آنها از انواع روش های جوش فلزات استفاده نمی شود. یکی دیگر از تفاوت های این لوله با سایر لوله ها، استفاده از مواد اولیه محصولات می باشد. این لوله ها از سایز ½ اینچ تا 120 اینچ تولید و در صنایعی نظیر نفت ، گاز، پتروشیمی، پالایشگاه، نیروگاه، آبرسانی و….. استفاده می شود.
این لوله ها در سیستم لوله کشی صنعتی برای سیستم های حاوی مواد خورنده مورد استفاده قرار می گیرد. موارد کاربرد و تنوع جنس این لوله ها عبارتند از :
الف ) A312-TP304: برای خطوط آب سختی گیری شده و هوای فشرده ابزار دقیق و سرویس
ب) A312-TP317 : برای خطوط نمونه گیری
پ) A312-TP317 : برای خطوط حاوی آب دریا با قطر نامی 150 و کوچکتر
دوبلکس
سوپر دوبلکس
اینکونل 625 برای دما بالا
روکش Cladding در کلاس های 625/ X65
اتصالات و متعلقات مربوطه در صنعت نفت، گاز ، پتروشیمی و نیروگاهی
انواع این محصولات عبارتند از:
زانو 45 درجه ، زانو 90 درجه، سه راه فولادی، تبدیل فولادی، نیپل فولادی، ولدولت فولادی ، ساکولت فولادی، بوش فولادی
زانو 45 درجه ، زانو 90 درجه، سه راه فولادی، تبدیل فولادی، نیپل فولادی، سه راه فولادی
زانو 45 درجه ، زانو 90 درجه، سه راه فولادی، تبدیل فولادی، نیپل فولادی، ولدولت فولادی ، ساکولت فولادی، بوش فولادی
کانکتور نر و ماده، سه را فولادی، زانو فولادی، تبدیل فولادی، پلاگ فولادی ، فرول فولادی، بک فرول فولادی
نوعی اتصال مکانیکی دیسک شکل بین دو قطعه می باشد که از طریق پیچ و مهره به هم متصل می گردد. به همین دلیل عمل باز و بسته نمودن به راحتی و در نتیجه نگه د اری، تعمیر و تعویض قطعات به آسانی صورت می گیرد. این نوع اتصالات برای هر دو فشار پایین و بالا مناسب است. فلنج ها بسته به نوع جنس متناسب با فشاری که تحمل می کنند به کلاس های مختلف تقسیم می گردند:
در این نوع فلنج ها سطحی که در مقابل فلنج دیگر قرار گرفته و بر روی آن لایه ای قرار داده می شود نسبت به سطح کلی فلنج برجسته تر ساخته شده که بر اساس استاندارد مقدار برجستگی در تمام اندازه ها برای فلنج در کلاس های 150 و 300 برابر 1/6mm و فلنج با کلاس های بالاتر برابر 6/4mm می باشد.
در این نوع فلنج ها که دو سطح، از نظر شکل و اندازه یکسان می باشند، فضای بین سطوح توسط یک رینگ جهت جلوگیری از برخورد به یکدیگر پوشیده شده است. این فلنج ها عموما در فشارهای بالا(کلاس 600 و رتبه های بالاتر) و در سرویس های دمای بالا ( دمای بالاتر از 800 درجه فارنهایت) استفاده می شود. قابلیت تحمل بار اضافی فراتر از تنش پیچ را ندارند و ممکن است موجب درهم شکستن واشر شود.
در این نوع از فلنج ها سطح یک فلنج که باید در مقابل سطح فلنج دیگر قرار گیرد صاف می باشد. معمولا فلنج های چدنی و یا فولادی که در فشارهای کم کاربرد دارند از این نوع ساخته می شوند.
این فلنج دارای یک گردن با قطر لوله برابر و به آن جوش داده می شود. این قسمت مخروطی باعث تقویت فلنج شده و صفحه فلنج را از نقطه جوش دور می کند. این فلنج قابلیت استفاده در فشار های بالا و دماهای زیر صفر و بارهای ارتعاشی و نوسانی را دارد و برای تمامی کلاس ها تا کلاس 2500 قابل استفاده است.
این فلنج ها به شکل جفت ساخته شده است. معمولا سطح فلنج نر دارای برآمدگی (به ارتفاع 6/4mm) و فلنج ماده دارای تو رفتگی (به عمق 5mm) می باشد. از موارد استفاده از فلنج های نر و ماده می توان در پوسته مبدل حرارتی به کانال و پوشش فلنجی نام برد.
در این نوع فلنج ها یکی از صفحات به صورت گرد بسته می باشد که در پایان مسیر لوله کشی و مسیرهای دارای فشار جهت انسداد مسیر به کار می رود. این نوع فلنج و همچنین پیچ های آن عموما فشار بیشتری نسبت به دیگر فلنج ها تحمل می کند. ماکزیمم این فشار در مرکز فلنج بسته قرار دارد و با توجه به کلاس فلنج می توانند فشار متناسب را تحمل کنند.
این نوع فلنج در سرویس های معمولی مورد استفاده قرار می گیرد. جوش داخلی آن نسبت به دیگر فلنج ها از جمله گردن دار بیشتر می باشد. نصب آن ساده است و مقاومت آن در برابر فشار داخلی دو سوم و در برابر بار خستگی یک سوم فلنج گردن دار است.
این نوع فلنج از داخل مطابق استاندارد لوله ها (NPT) رزوه شده و بر روی لوله رزوه شده قرار میگیرد و قابلیت اینکه لوله درون آن پیچ شود را دارد. از مزایا این فلنج ها عدم احتیاج آن ها به جوشکاری بوده و عموما برای لوله هایی با قطر 1” و 1/2” ساخته می شود. کاربرد این فلنج ها در فشارهای بالا است.
این نوع فلنج محفظه ای دارد که لوله درون آن قرار می گیرد که هم از داخل جوشکاری می شوند و هم از بیرون فلنج. اگر این فلنج از داخل هم جوشکاری شود، مقاومت در برابر خستگی آن 1/5 برابر و مقاومت استاتیکی آن برابر فلنج روکار می شود. از جمله کاربرد این فلنج ها استفاده در سیستم های لوله کشی کم هستند، می توان نام برد.
مهره ها ; عمده ترین روش اتصال به خصوص اتصالات مکانیکی و صنعتی
این محصولات دارای استاندارد A193 استاد بولت و A194 برای مهره است. این بولت ها از پر کاربردترین نوع در اتصالات لوله و فلنج فشار قوی و درجه حرارت بالا می باشند.
1 Comments
awliii mrc