انتخاب مصالح در لوله کشی – درانتخاب مصالح از نشریه شماره 128 مشخصات فنی عمومی تاسیسات مکانیکی ساختمان ( نشریه معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری کشور ) استفاده می شود . انتخاب اجزای یک سیستم باید با توجه به مبانی زیر صورت گیرد :
حداکثر فشار کار هر یک از اجزای لوله کشی ( لوله ، فیتینگ ، فلنج ، شیر و غیره ) در جدول های فشار دما در هر یک از استاندارهای کشورهای صنعتی تعریف و طبقه بندی شده است . انتخاب هر یک از اجزای لوله کشی باید به ترتیبی صورت گیرد که حداکثر فشار کار مجاز آن قطعه در دمای کار سیستم از فشار کار طراحی سیستم بالاتر باشد . بنابراین جنس لوله سیستم های مکانیکی به شرح زیر است :
لوله های سیستم گرمایش و سرمایش
تا قطر 6 اینچ فولادی سیاه درز دار مطابق و لوله های با قطرهای بالاتر از 6 اینچ از نوع فولادی سیاه بی درز مطابق
لوله های آب باران
طبق استاندارد های معتبر ، فشار کار طراحی لوله کشی آب باران ساختمان باید حداقل برابر ارتفاع ساختمان باشد به این معنی که احتمال دارد بر اثر گرفتگی زانوی پایین لوله قائم آب باران ، تمام ارتفاع این لوله قائم از آب پر شود . بنابراین با توجه به ارتفاع کم ساختمان لوله ها از نوع پلی پروپیلن با نوع اتصال پوش فیت انتخاب می گردد.
جنس لوله های این سیستم در بخش رایزرها از نوع فولادی گالوانیزه گرم بدون درز رده 40 و در داخل واحدها از نوع پلیمری با سیستم کلکتوری می باشد.
لوله های فاضلاب از نوع پلی پروپیلن با نوع اتصال پوش فیت مطابق پیشنهاد می شود.
لوله های هواکش
از همان جنس لوله های فاضلاب انتخاب می شود .
انواع شیرها ، جنس شیرها و نوع اتصال آنها در لوله کشی آب گرم کننده و سرد کننده به ترتیب زیر است :
انواع شیرها ، جنس شیرها و نوع اتصال آنها در لوله کشی سیستم آبرسانی به ترتیب زیر است :
از نوع چینی درجه یک ایرانی انتخاب می شود.
در انتخاب جنس ورق کانال در این ساختمان دو نکته باید توجه شود :
با توجه به شرایط ساختمان و رطوبت قابل توجه محیط ، گرایش به سمت ورق های آلومینیومی و فولاد زنگ نزن الزامی است لذا در این پروژه به منظور صرفه جویی از کانال های گالوانیزه استفاده خواهد شد .
عایق حرارتی لوله های سرمایش و گرمایش و آب گرم مصرفی از نوع عایق حرارتی از جنس فلکس با ضخامت مناسب پیشنهاد می شود.
جهت دریافت قیمت با بخش فروش فروشگاه تهران تماس حاصل فرمایید