لوله کشی گاز طبیعی

لوله کشی گاز طبیعی

لوله کشی گاز طبیعی

طرح سیستم لوله کشی به دلیل اهمیت خاصی که از نظر رعایت نکات ایمنی دارد می باید حتماً بر اساس استانداردها و مقررات شرکت ملی گاز ایران و سازمان نظام مهندسی صورت گیرد. در این مبحث اصول طراحی سیستم های لوله کشی گاز واحدهای اداری و ساختمان های تجاری مورد بحث قرار می گیرد و بطوریکه قبلاً نیز اشاره گردید طراحی لوله کشی گاز در داخل ساختمان جزو تعهدات این مشاور نمی باشد.

اصطلاحات و تعاریف

قبل از پرداختن به چگونگی طراحی سیستم لوله کشی گاز ، توضیحات و تعاریفی ارائه می شود.

فشار گاز در داخل سیستم لوله کشی

فشار 178 میلیمتر ستون آب : برای ساختمان های مسکونی و تجاری با مصرف گاز و طول لوله کم .

فشار 14/0 کیلوگرم به سانتی متر مربع : برای ساختمان های مسکونی و تجاری با طول لوله و مصرف گاز زیاد ( حداکثر تا 120 متر مکعب در ساعت )

فشار 2/4 کیلوگرم بر سانتی متر مربع: برای تاسیسات صنعتی

7ـ1ـ2ـ رگلاتور ( تنظیم کننده فشار گازی )

وسیله ای است که فشار شبکه اصلی را تقلیل داده و آن را به میزان مجاز برای مصارف خانگی ، تجاری یا صنعتی ثابت نگه می دارد. رگلاتور باید در محلی نصب شود که هوای آزاد وجود داشته و یا به روش تایید شده ای به هوای آزاد راه داشته باشد.

لوله کشی گاز طبیعی

محل نصب کنتور

کنتور باید در داخل  ملک و حتی الامکان بلافاصله بعد از رگولاتور قرار گیرد. اگر محل مناسبی در نزدیگی رگولاتور وجود نداشته باشد باید کنتور را نیز در جایی نصب کرد که در معرض جریان هوا باشد. اگر کنتور در داخل محفظه مخصوصی که در دیوار تعبیه شده است نصب می گردد و درب این محفظه معمولاً بسته باشد، باید محفظه را به وسیله هواکش مناسب به هوای آزاد راه داد.

کنتور نباید در محلهای بدون هواکش از قبیل اتاق خواب ، دولاب ، قفسه ، توالت ، حمام و محلهایی که امکان بروز یا تشدید آتش سوزی را دارند نصب گردد.

کنتور باید در مکان و وضعیتی نصب شود که براحتی قابل خواندن و دسترسی برای تعمیر و سرویس باشد ارتفاع کنتورهای 5 و 10 متر مکعبی که بر روی دیوار نصب می شوند باید حدود یک و نیم متر از کف زمین باشد. فاصله کنتور از سیستمهای برق که به صورت روکار نصب شده اند باید حداقل 10 سانتی متر باشد.

شیرهای لوله کشی داخلی و محل نصب آنها

شیرهایی که بر روی لوله کشی گاز داخلی نصب می شوند باید از نوع ربع گرد توپکی یا سماوری بوده و مشخصات آنها طبق استاندارد مورد تائید شرکت ملی گاز ایران باشد.

محلهایی که روی سیستم لوله کشی گاز داخلی حتماً باید شیر نصب شود:

شیر اصلی مصرف که در ابتدای لوله کشی داخلی هر مشترک و در نزدیکترین فاصله به محلی که کنتور قرار می گیرد نصب می شود.

در ابتدای هر لوله انشعابی مستقل در هر واحد مسکونی و تجاری و یا مجتمع بلوکهای ساختمانی مسکونی .

سر انتهایی هر انشعاب که بلافاصله به وسیله گاز سوز وصل می شود.

دهانه خروجی تمامی شیرهایی که روی سرهای انتهایی نصب می شوند باید با در پوشهای دنده ای پیچ شده طوری مسدود گردد که با باز کردن شیر، گاز نتواند از آن نشت کند و تا موقعی که وسیله گاز سوز به آن متصل نشده است مسدود باقی بماند. سرهای انتهایی لوله کشی نباید در پشت درها واقع شوند.

طرح سیستم لوله کشی

لوله کشی گاز با فشار 14/0 کیلوگرم بر سانتی متر مربع در ساختمان های مسکونی و تجاری حدود این لوله کشی از شیر اصلی مصرف کننده که بعد از کنتور قرار می گیرد شروع شده و تا وسایل گاز سوز ادامه می یابد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Buttonتماس - بخش فروش