مبدل حرارتی پوسته و لوله
مبدل حرارتی پوسته و لوله
مبدل حرارتی پوسته و لوله جهت گرم نمودن و یا خنک کردن روغن، آب، بخار، اسید، مصارف صنعتی و تاسیسات به کار می رود.
انواع مبدل های پوسته و لوله:
آب به آب- آب به روغن- بخار به آب- یک پاس تا چند پاس
مزایای این گونه مبدل ها عبارتند از:
- در حجم کم ایجاد سطح بزرگی برای انتقال حرارت می کند.
- طراحی مکانیکی خوبی دارند.
- قابلیت استفاده برای دامنه وسیعی از مواد را دارند.
- به راحتی تمیز می شوند.
`
مبدل حرارتی استخر و جکوزی:
مبدل دارای دو وروردی و دو خروجی است آبگرم تولید شده توسط بویلر وارد پوسته مبدل شده و پس از تبادل حرارت با آبسرد دمای آن بالا رفته و آب بویلر کمی خنک شده و به سمت بویلر می رود و بدین وسیله آب استخر گرم تولید می گردد.
محاسبه ظرفیت مبدل حرارتی: فرمول
برای استخر اختلاف دما = 20 درجه Q= ظرفیت بر حسب کیلو کالری
برای استخر اختلاف دما = 25 درجه V= حجم استخر بر حسب متر مکعب
hr= مدت زمان = 24و 12 ساعت
مبدل حرارتی آبگرم بهداشتی (لحظه ای )
برای تولید آبگرم بهداشتی در منازل مسکونی که محدودیت فضا داشته باشند از این نوع مبدل ها استفاده می شود.
مبدل دارای دو وروردی و دو خروجی است آبگرم تولید شده توسط بویلر وارد پوسته مبدل شده و پس از تبادل حرارت با آبسرد دمای آن بالا رفته و آب بویلر کمی خنک شده و به سمت بویلر می رود و بدین وسیله آب گرم بهداشتی تولید می گردد.
مزایای مبدل حرارتی آبگرم بهداشتی:
- جایگزین مناسب جهت منابع کویلدار و دو جداره
- حمل و نقل و نصب آسان و سریع
- صرفه جویی در مصرف انرژی
- راندمان حرارتی بالا و فضای کمتری اشغال می کند.
کویل حرارتی و برودتی
از کویل حرارتی و برودتی معمولا جهت گرمیا سرد کردن اجباری هوا استفاده می گردد. در این نوع انتقال حرارت از دو سطح اولیه و ثانویه صورت می پذیرد. سطح اولیه همان لوله ها و سطح ثانویه شامل فینها می باشد.
انواع کویل حرارتی و برودتی:
کویل آب گرم ، کویلآب سرد، کویل بخار، کویل اوپراتور، کویل کندانسور، کویل هواساز، کویل فن کویل، کویل چویلر و غیره می باشد.
انواع فین
فین صفحه ای، فین اسپیرال، فین تیوپ، فین اکسترود، فین سیمی، فین چهارگوش با لوله بیضی
ماتریال فین
آلومینیوم، مس، کربل استیل، استینلس استیل لکتورها بر حسب مصرف می تواند مسی، کربن استیل با ماتریال های موردنیاز و استیلنس انتخاب شوند.
کضمنا بر حسب مصرف کلکتورها در وضعیت افقی و عمودی قرار داده می شود جهت جلوگیری از خوردگی مواد لوله و کلکتور از یک متریال انتخاب گردد. کاور دوذ کویل ها از ورق کربن استیل گالوانیزه به ضخامت 1.5و 2 میلی متر ساخته می شود ضمنا بر حسب اندازه کویل با توجه به نیاز ساپورت لوله ها در وسط کویل در نظر گرفته می شود و همینطور انبساط طولی کویل مدنظر بوده و همواره در این رابطه تمهیداتی در نظر گرفته می شود.
کویل U شکل
کویل های حرارتی به صورت U شکل با سیستم گرمایش آب به آب و آب به بخار جهت مخازن طراحی و تولید می شود. این نوع کویل ها، از چند شاخه لوله رفت و برگشتش که به صورت U خم شده اند گردش نموده و پس از تبادل با دیواره لوله از کویل خارج می شود.
کویل دو سر باز
کویل های دو سر باز در انواع مختلف آب به آب ، به بخار و خنک کننده های روغن طراحی و تولید می شود.
کویل های مار پیچ (هلیکال)
کویل های مارپیچ تشکیل شده از یک شاخه لوله که به خاطر محدودیت قطر وطول در مخازن و طولانی بودن آن، به صورت مارپیچ ساخته می شود. در این نوع کویل ها آب از یک لوله و یک مسیر عبور کرده و پس از تبادل با دیواره لوله از کویل خارج می شود.
دیگ فولادی شوفاژ
فرایند تولید آبگرم در دیگ های فرآیندی گرماگیر است. اساس کار بعد از احتراق توسط مشعل به داخل گذر اول دیگ که همان کوره دیگ نامیده می شود آتش به انتهای کوره حرکت کرده و به دلیل بسته بودن انتهای کوره ار اطراف کوره به جلو باز می گردد و سپس به پاس لوله ها منتقل شده و از دودکش خارج می شود.
دیگ فولادی سه پاس
فرایند تولید آبگرم در دیگ ها فرایندی گرماگیر است. اساس کار بعد از احتراق مشعل به داخل گذر اول دیگ که همان کوره دیگ نامیده می شود آتش به انتهای کوره (محفظه برگشت) رسیده و به بالا گذر دوم (پاس دوم) لوله ها هدایت می شود و از مسیر لوله ی پاس دوم به سمت درب دیگ باز می گردد سپس توسط درب جلو از طریق گذر سوم (پاس سوم) لولها ، به سمت دودکش در انتهای دیگ راهی می شوند. این نوع دیگ ها راندمان بالا و تا حدی در مصرف سوخت صرفه جویی شده است.
دیگ بخار سونا
دیگ بخار برای تولید بخار در فشارها و ظرفیت های کم مناسب است که معمولا برای استفاده در اتاق سونای خانگی و عمومی، خشک شویی ها ، برای ضدعفونی وسایل بیمارستانی، صنایع غذایی، صنایع چرم، آشپزخانه صنعتی و بتن گیری و … استفاده می شود.
- خروجی بخار
- دودکش
- تابلو برق
- کنترل سطح
- دریچه بازدید
- محل نصب مشعل
- ورودی آب
- پمپ تغذیه
ویژگی دیگ بخار
- جایگیری در فضاهای محدود
- نصب و راه اندازی آسان
- قیمت مناسب
- نیاز فونداسیون ندارد
کوره سونای خشک
برای گرم کردن اتاق سونا از کوره سونای خشک استفاده می شود که از لوله آتش خوار ساخته می شود. نحوه کارکرد به این صورت است که مشعل در بیرون اتاق و کوره در داخل اتاق قرار می گیرد. برای بالا بردن راندمان حرارتی کوره موانعی در داخل کوره قرار دارد تا مسیر شعله و دو چند بار تغییر کند و فرصت لازم برای انتقال حرارت فضای اتاق حاصل شود. بعد از نصب باید در کوره آجر چینی استاندارد انجام گیرد تا از تماس با افتادن افراد بر روی کوره جلوگیری شود. ظرفیت کوره سونای خشک متناسب با حجم اتاق تعیین می گردد. کوره سونای خشک در دو مدل ساده و پره ای تولید می شود و بستگی به سفارش مشتری می باشد.
منابع کویل دار لحظه ای
متداول ترین روش برای تولید آبگرم بهداشتی مصرفی و ذخیره آب می باشد. در منابع کویلدار، آبگرم با بخار تولید شده توسط بویلر ، داخل یک کویل حرارتی که معمولا از چند شاخه لوله رفت و برگشتی که از جنس مس می باشد گردش نموده و پس از تبادل حرارت با دیوار لوله های مسی از کویل خارج می گردد. تبادل حرارت انجام شده باعث گرم شدن آبسرد خارج لوله که آنرا احاطه کرده است می شود.
کاربرد
تهیه آبگرم بهداشتی منازل، کارخانجات و استخرها بر حسب ضرورت و بر مبنای مقدار نیاز به آبگرم تولید و عرضه می شود.
مزایای منابع کویلدار لحظه ای
- آسان بودن تعمیرات آن به دلیل تک جداره بودن نسبت به منابع دوجداره می باشد.
- راندمان بالاتری نسبت به منابع دوجداره و منابع کویلدار معمولی دارد
- امکان دسترسی آسان به کویل حرارتی برای رسوب گیری و تعمیرات دارد
- فضای کمتری اشغال می کند
منابع کویلدار (عمودی)
متداول ترین روش برای تولید آبگرم بهداشتی مصرفی و ذخیره آب می باشد. در منابع کویلدار، آبگرم با بخار تولید شده توسط بویلر ، داخل یک کویل حرارتی که معمولا از چند شاخه لوله رفت و برگشتی که از جنس مس می باشد گردش نموده و پس از تبادل حرارت با دیوار لوله های مسی از کویل خارج می گردد. تبادل حرارت انجام شده باعث گرم شدن لوله مسی و در نهایت گرم شدن آبسرد خارج لوله که آنرا احاطه کرده است می شود.
کاربرد
تهیه آبگرم بهداشتی منازل، کارخانجات و استخرها بر حسب ضرورت و بر مبنای مقدار نیاز به آبگرم تولید و عرضه می شود.
منابه کویلدار (افقی)
متداول ترین روش برای تولید آبگرم بهداشتی مصرفی و ذخیره آب می باشد. در منابع کویلدار، آبگرم با بخار تولید شده توسط بویلر ، داخل یک کویل حرارتی که معمولا از چند شاخه لوله رفت و برگشتی که از جنس مس می باشد گردش نموده و پس از تبادل حرارت با دیوار لوله های مسی از کویل خارج می گردد. تبادل حرارت انجام شده باعث گرم شدن لوله مسی و در نهایت گرم شدن آبسرد خارج لوله که آنرا احاطه کرده است می شود.
کاربرد
تهیه آبگرم بهداشتی منازل، کارخانجات و استخرها بر حسب ضرورت و بر مبنای مقدار نیاز به آبگرم تولید و عرضه می شود.
منابع دو جداره
به منظور برآورد کردن ظرفیت منبع آبگرم دوجداره موردنیاز (با در نظرگرفتن تعداد واحدها، نوع کاربری،ضریب تقاضا و ضریب همزمانی مصرف) برای واحد بین 100 تا 200 لیتر ظرفیت منبع آبگرم دوجداره در نظر گرفته می شود.
اصول کارکرد منابع دوجداره بر اساس انتقال حرارت جابجایی که صورتی از انتقال بین سطح جامد جداره مخزن و اب موجود در مجاورت آن است رخ می دهد. آبسرد وارد جداره اول و آبگرم دیگ وارد جداره دوم شده و بر اثر انتقال حرارت بین دو جداره، اب درون جداره اول تبدیل به ابگرم مصرفی گشته و آب درون جداره دوم گرمای خود را تا حدی از دست داده و راهی دیگ می گردد.
کاربرد
تهیه آبگرم بهداشتی منازل، کارخانجات و استخرها بر حسب ضرورت و بر مبنای مقدار نیاز به آبگرم تولید و عرضه می شود.
آبگرمکن صنعتی گالوانیزه (عمودی)
جهت تهیه آبگرم مستقیم در مصارف صنعتی، کارخانجات، کارواش ها، آشپزخانه ها بر حسب ضرورت و مبنای نیاز به آبگرم تولید و عرضه می گردد. اساس کار آبگرمکن مرکزی بعد از احتراق توسط مشعل حرارت ایحاد شده داخل کوره D1 و بعد وارد کوره D2 می شود و دود حاصل از احتراق مشعل به بیرونهدایت داده می شود و چون پشت کوره ها آب می باشد انتقال حرارت صورت می گیرد و اب داخل منبع گرم می شود.
آبگرمکن صنعتی گالوانیزه (افقی)
جهت تهیه آبگرم مستقیم در مصارف صنعتی، کارخانجات، کارواش ها، آشپزخانه ها بر حسب ضرورت و مبنای نیاز به آبگرم تولید و عرضه می گردد. اساس کار آبگرمکن مرکزی بعد از احتراق توسط مشعل حرارت ایحاد شده داخل کوره D1 و بعد وارد کوره D2 می شود و دود حاصل از احتراق مشعل به بیرون هدایت داده می شود و چون پشت کوره ها آب می باشد انتقال حرارت صورت می گیرد و اب دداخل منبع گرم می شود.
منابع ذخیره سوخت و آب
برای نگهداری سوخت و آب با ظرفیتهای متفاوت جهت استفاده مجتمعهای مسکونی، اداری، بیمارستا نها وزمینهای کشاورزی.
محاسبه ظرفیت منابع ذخیره سوخت:
V– حجم مخزن برحسب لیتر
W- مصرف سوخت مشعل کیلوگرم برساعت
A- تعداد ساعات کارسیستم درشبانه روز
مقدار A –(اداری 10) و (تجاری 12) و (مسکونی 12 تا 24)
N- تعداد روزهایی که درآن سوخت را ذخیره کنیم
B- درصدانقطاع کار سیستم درشبانه روز
1.2- حجم مخصوص گازوئیل لیتربرکیلوگرم
1.1- حجم مخصوص مازوت لیتربرکیلوگرم
ارزش حرارتیC- (گازوئیلی 10750- گازی 10500)
راندمان مشعل E- 90%
QB- ظرفیت بویلر
فرمول W=QB /C×E V = W×1.2×A×N
محاسبه ظرفیت منابع ذخیره آب:
V– حجم مخزن برحسب لیتر
N- تعدادساکنین ساختمان
فرمول: V=N×75
منابع انبساط بسته (عمودی)
درسیستمهای حرارت مرکزی، هرگاه محل مناسب جهت نصب منبع انبساط باز وجود نداشته یا بعلت شرایط آب و هوایی منطقه )مناطق سردسیر(امکان استفاده از منابع انبساط باز مقدور نباشد از منابع انبساط بسته برای کنترل انبساط حجمی آب موجود درسیستمهای تاسیساتی دراثر افزایش دما تعبیه می شود و فشار کار منبع انبساط بسته با فشار کار دیگ بخار در موتورخانه برابر است. اساس کار بخشی از مخزن از آب پرشده و سپس در بخش خالی مخزن از گاز ازت به منظور ایجاد فشار استفاده می گردد. با توجه به سیستم کارکرد این دستگاه، منبع مذکورلازم است به سوئیچ کنترل فشار، شیراطمینان، فشارسنج، کنترل سطح، نمایشگرسطح وشیرهای برقی مسیرشارژ و مسیر تخلیه آب مجهز باشد.
کاربرد:
۱- ایجاد هد افزاینده و یا کاهنده شتاب جرم آب موجود در خط لوله هنگام باز یا بسته بودن شیرهای دیگ بخار
۲- یک مخزن که آب موجود در آن توسط دیگ بخار در هنگام افزایش بار قبل از شتاب گرفتن آب موجود در خط لوله استفاده می گردد.
۳- کاهش اثرات ضربه ی قوچ
مزایای منبع انبساط بسته نسبت به باز:
۱- کاهش اتلاف حرارت به علت عدم ارتباط با هوای سرد محیط
۲- کاهش حجم لوله کشی و جوابگویی برای فشارهای بالاتر از ۳ بار
۳- عدم بروز خوردگی به علت نداشتن ارتباط با اکسیژنهوا
VERTICAL CLOSED EXPANSION TANK
منابع انبساط باز
برای انبساط حجمی آب موجود درسیستمهای تاسیساتی دراثرافزایش دما تعبیه می شود. منابع انبساط دارای یک ورودی و خروجی بوده که به خروجی دیگ و ورودی پمپ سیرکولاسیون متصل می شود. همچنین برای تغذیه و ورود آب به سیستم ازیک فلوتر در این منابع استفاده می شود.
نکته:درصورت نیاز فاصله بوشنها وسایز بوشنها از طرف خریدار تعیین می گردد.
محاسبه حجم انبساط باز:
V -حجم منبع انبساط باز برحسب لیتر
Q – قدرت حرارتی دیگ برحسب کیلو کالری
فرمول V= Q ×1.5/ 1000
منابع تحت فشار پمپ آب (بدون تیوپ)
یکی از رو شهای مورد استفاده برای تنظیم فشار آب ساختمان استفاده از منابع تحت فشار است. این منابع از یک محفظه بست های تشکیل شده که آب و هوا در داخل آن قرار گرفته اند به این ترتیب که حجم معینی از آب، داخل منبع ذخیره شده و در قسمت بالای منبع هوا قرار می گیرد و هوای موجود باعث ایجاد فشار و رساندن آب به طبقات می شود.
نکات فنی در مورد منبع تحت فشار پمپ آب :
۱- منبع تحت فشار مه مترین قسمت سیستم آبرسانی پمپ است و زمانی که خراب شود کل سیستم دچار اختلال می شود و پمپ مدام روشن و خاموش می شود.
۲- در محلهایی که مخزن ذخیره آب قبل از پمپ نمی گذارند معمولاً اولین دلیل خرابی های پمپ، قطع شدن آب و خشک کارکردن پمپ می باشد که باعث داغ شدن پمپ می باشد.
۳- هوا و مولکو لهای آن فرار است و بعد از یک یا دو ماه بخاطر فشرده شدن ازسطح عبور کرده و با آب هم ترکیب می شوند و باید هر یک یا دو ماه منبع تحت فشار را مجدداً تنظیم نمود و این امر بستگی به مقدار مصرف دارد
مخزنهوای فشرده
این مخازن درصنعت به منظور ایجاد تعادل در خطوط انتقال هوای فشرده و جلوگیری از نوسانات ناگهانی فشار در خروجی کمپرسور و مدیریت کارکرد کمپرسور، نصب و مورد استفاده قرارمی گیرد. در این مخازن ورودی هوای به مخزن درقسمت پایین و خروجی آن در قسمت بالای مخزن تعبیه می شود. جهت کارکرد این مخازن لازم است سیستم خنک کننده هوای ورودی (به منظورکاهش دمای هوای ورودی که در اثر عملکرد کمپرسورگرم می شود) و سیستم جمع کننده مایعات در قسمت پایین مخزن تعبیه گردد.
مخازن هوای فشرده ازمرغوبترین نوع ورق از جنس SA516GR70 یا ST37 وبرای فشارکاری ۷ الی ۱۳ بار (طبق سفارش) ساخته می شود. جهت مخازن هوای فشرده نصب دریچه منحول الزامی است. سطح داخلی و بیرونی مخزن با رنگ اپوکسی به ضخامت ۱۲۰ میکرون پوشش داده می شود.
مخزن کندانس
کندانس همان میعان می باشد، یعنی تبدیل بخار به مایع که با از دست دادن حرارت همراه است اصولاً در یک سیکل و چرخه ترمودینامیکی میزان کار ورودی و خروجی باید برابر باشد و همچنین میزان حرارت دریافتی با حرارت از دست داده باید برابر باشد که این موضوع یکی ازدلایل استفاده کندانس در چرخه های ترمودینامیکی می باشد دلیل اصلی استفاده از کندانس تبدیل بخار به آب می باشد تا بتوان از بخار مجدداً برای مصارف این بخار به آب، آب را به ابتدای سیکل بازگردانیم. کندانسها معمولاً یک سری مبد لهای حرارتی تماس غیر مستقیم می باشند.
سختی گیر
مجموع یو نهای کلسیم، منیزیم آب را سختی مینامند که مقدار آن برای مصارف بهداشتی و صنعتی باید در حد مجاز باشد.سختی آب عامل تشکیل رسوب دردیگ های بخار، مبد لهای حرارتی، بر جهای خنک کننده و سیستمهای سرد کننده می باشد.رسوب تشکیل شده دراثر سختی باعث بیش از حد گرم شدن سطوح فلزی و کاهش عمر مفید تجهیزات می شود. متداو لترین روش برای حذف سختی استفاده ازسختیگیرهای رزینی می باشد. رزینها کلسیم و منیزیم را با سدیم تعویض کرده و آب سخت را به آب نرم تبدیل میکنند. رزینهای دستگاه پس ازمدتی اشباع می شوند
وکارایی خود را ازدست میدهند.دراین هنگام رزین با محلول نمک (کلرید سدیم ۱۰ ٪) شستشو می شود تا خاصیت تبادل یونی سختی گیر احیاء گردد.
محاسبه ظرفیت سختی گیر :
C = (niarg) ظرفیت سختی گیر مورد نیازبرحسب
(G.P.M) =حجم آب مصرفی برحسب
سختی آب برحسب (ppm) = (سختی مجاز – سختی غیر مجاز)
T = زمان سیکل شتشوی
C = G.P.M × P.P.M × T × 60 ÷ 17.1
WATER SOFTENER
فیلترشنی(عمودی)
فیلترشنی جهت جداسازی و حذف ذرات معلق یا کاهش کدورت، بو، مزه نامطبوع، تیرگی، مواد میکروارگانیک، پلانکتو نها، عوامل خورنده و برخی ناخالصی های دیگر در آب یا پساب عملکرد بسیارخوبی دارد.
کاربرد:
۱- تصفیه آب بر جهای خنک کننده و دیگ های بخار از مواد معلق
۲- تصفیه آب استخرهای شنا و استخرهای پرورش ماهی
۳– تصفیه آب کارخانجات صنعتی و بهداشتی و آب رودخانه ها
فیلتر شنی(افقی)
فیلترشنی جهت جداسازی و حذف ذرات معلق یا کاهش کدورت، بو، مزه نامطبوع، تیرگی، مواد میکروارگانیک، پلانکتو نها، عوامل خورنده و برخی ناخالصی های دیگر در آب یا پساب عملکرد بسیارخوبی دارد.
کاربرد:
۱- تصفیه آب بر جهای خنک کننده و دیگ های بخار از مواد معلق
۲- تصفیه آب استخرهای شنا و استخرهای پرورش ماهی
۳- تصفیه آب کارخانجات صنعتی و بهداشتی و آب رودخانه ها
TABLE OF HORIZONTAL FILTERS
فیلتر کربن اکتیو
فیلترکربن اکتیو جهت حذف طعم نامطبوع، بو و رنگ آب استفاده می شود. کربن فعال به دلیل خاصیت جذب بالا باعث حذف عوامل فوق از آب می گردد. از این نوع فیلترها درصنعت آب جهت حذف کلر آزاد و همین طور حذف کدورت و رنگ و بو میتوان استفاده کرد.
کربن فعال مواد آلی موجود درآب را جذب و سپس تجزیه میکند. درصافی کربنی، آب از بستر کربن اکتیو گرانولی عبور کرده و رنگ و بوی آن توسط ذغال کربن جذب شده و درنتیجه آب خروجی بدون هرگونه طعم، بو و رنگی خواهد بود.در صافی کربنی، آب ورودی باید کاملا زلا ل سازی شود و فاقد هرگونه مواد کلوئیدی و معلق باشد. به همین دلیل فیلترهای کربنی معمولاً بعد از فیلترهای شنی در فرآیند تصفیه آب قرارمی گیرد نباید اسیدی یا قلیایی باشد وقبلاً یک بار درکوره تا درجه حرارت ۹۰۰ درجه سانتی گراد حرارت داده شود تا دوباره فعال شود. دربرخی موارد میتوان، کربن فعال را توسط بخار احیاء نمود.
هیدروسیکلون
جهت جدا نمودن شن و ماسه و ذرات معلق داخل آب چاه و رودخانه ها استفاده می شوند.
اساس کار: این دستگا ه ها بر مبنای نیروی گریز از مرکز است. در واقع زمانی که آب به داخل دستگاه پمپاژ می شود از قسمت جانبی وارد شده و به دلیل اختلاف چگالی موجود بین ذرات و آب، آب تمیز در اثر چرخش از قسمت بالایی خارج شده و ذرات و دانه ها از قسمت زیرین خارج می گردند.هیدروسیکلو نها از یک قسمت استوانهای و یک قسمت مخروطی تشکیل شده که آب ابتدا وارد قسمت استوانهای شده و با فشاری که از پمپ گرفته بود به چرخش درآمده و دانه ها وارد قسمت مخروطی شده و به قسمت پایینی هدایت می گردند.
کاربرد:
۱- حذف شن و ماسه از آب چاه ها و رودخانه ها
۲- جداسازی ذرات جامد از جریان آب برگشتی کارخانه ها
۳- جداسازی مواد جامد معلق در مایع برای خط تولید واحدهای صنعتی
مزایا:
۱- افت فشار ناچیز
۲-بهر هبرداری آسان و راحت
۳- عدم نیاز به انرژی الکتریکی
WATER SEPARATION CYCIONE
دی اریتور
دستگاه هوازدا یا دی اریتور برای حذف گازهایی که سبب ایجاد خوردگی دربویلر می گردند( علی الخصوص گاز اکسیژن و گاز دی اکسید کربن )در آب تغذیه دیگ های بخار استفاده می گردد. عمل جدا سازی گاز اکسیژن و دی اکسید کربن آزاد در آب تغذیه بویلر، از بروز خوردگی در لوله ها، پمپ ها، بدنه بویلرهای بخارو خطوط برگشت بخار کندانس شده، پیشگیری مینماید. دردی اریتور از نوع سین یدار آب بصورت پاششی از بالا وارد می شود و بخار نیز به داخل برج دمیده می شود در اثرتماس دو فاز، گازها تا حد قابل قبولی ازآب خارج می شوند. با استفاده ازسینی های غربالی، سینی فنجانکی (Bubble tray) و بستر آکنده (Packed bed) آب بیشتر شده و گاز زدایی بهتر انجام می شود.جهت تعیین ظرفیت دی اریتور لازم است ظرفیت بویلربرحسب تن یا کیلوگرم درساعت را بدانیم.
۱-آب ورودی از منبع کندانس
۲-برج هوازدا
۳-ورودی بخار
۴-دریچه بازدید
۵-کنترل سطح آ ب
۶-دماسنج و فشارسنج
۷-آب نما
۸-سرریز منبع ذخیره
۹- لوله بخار
۱۰ -شیرتخلیه
۱۱ -خروجی آب برای دیگ بخا ر
۱۲ -خرجی گازها
فلاش تانک بخار
موقعی که آب داغ و پرفشار از قسمت تخلیه دیگ خارج می شود از درون لوله هابه داخل شیرهای کنترل جریان و کلکتورجاری می شود، دچارافت فشار زیاد 5-20psi می شود، درنتیجه باعث تبدیل این آب به مخلوطی ازآب و بخارمی شود که به این عمل فلاش بخارمی گویند در فلاش تانک از یک مو جگیر یا جدا کننده استفاده شده است ورود باسرعت این بخار و آب مخلوط در داخل فلاش تانک باعث گردش این مخلوط دراطراف درون تانک می گردد که این کار باعث جدا سازی آب و بخار (آب کثیف) از بخار تمیز می گردد و بخار بصورت طبیعی به سمت بالا و آب به همین طریق به سمت پایین تانک حرکت میکند که بخار از بالای فلاش تانک خارج شده و به آب تغذیه بازگردانده می شود یا در جایی که نیاز به بخار با فشار کم دارند از دستگاه فلاش تانک بخاراستفاده می شود.
مخزن بلودان
وجود ناخالصی ها در آب بویلر و دمای بالای سطوح انتقال حرارت، منجر به تمرکز رسوب بر روی این سطوح (لوله ها، کوره و محفظه برگشت) و همچنین سطوح داخلی پوسته بویلر شده و از میزان انتقال حرارت میکاهد. همچنین به مرور زمان در اثر تمرکز رسوب بر روی سطوح، دمای
سطوح افزایش یافته و سطوح انتقال حرارت در اثر تمرکز تنشهای حرارتی آسیب می بیند. بلودان فرآیندی است که بوسیله آن بخشی از آب بویلر توسط اپراتور بویلر به بیرون دیگ منتقل می شود تا از تمرکز ناخالصیهای موجود در آب بویلر در هنگام تبخیر جلوگیری به عمل آید. این فرآیند در زمان بند یهای مشخص توسط اپراتور و یا سیستمهای کنترلی نصب شده بر روی دیگ نظیر (TDS Meter) در صورت وجود به دو صورت اتوماتیک و یا دستی انجام می شود. آب خارج شده در فرآیند بلودان دارای فشار و دمای بویلر در شرایط کارکرد می باشد. آب تحت فشار در مجاورت اتمسفر تبدیل به بخار گشته لذا می بایست از تخلیه این آب به داخل موتورخانه جلوگیری بعمل آید. به منظور رفع این مشکل لازم است آب بلودان وارد مخزنی تحت فشار به نام مخزن بلودان یا تانک بلودان گردد. در این تانک که فشار کارکرد آن نزدیک به اتمسفر می باشد قسمتی از آب تبدیل به بخار شده و بخش عمده آن بصورت آب باقی خواهد ماند. از آنجا که آب موجود در بلودان حاوی دمای بالا ( نزدیک به ۱۰۰ درجه سانتیگراد) می باشد لذا تخلیه آن به درون موتورخانه مناسب نخواهد بود و امکان آسیب رساندن به اپراتور وجود خواهد داشت. جهت تعدیل دمای آب خروجی، مقداری آب سرویس به صورت اسپری به آب کندانس شده در تانک بلودان اضافه می گردد تا دمای آب سر ریز شده به حد استاندارد نزدیک شود. مخزن بلودان عمدتاٌ بصورت عمودی ساخته شده و در قسمت پشت دیگ (نزدیک به شیر تخلیه) نصب می گردد. لازم است ونت بلودان حتی الامکان به فضای بیرون موتورخانه منتقل گردد.
ایرسپراتور
وجود اکسیژن در آب سیستمهای مدار بسته(مانند آبگرم دیگ – آب سرد چیلرش– آب در گردش مبد لها و… ) سبب ایجاد ضایعاتی مانند كاويتاسيون در تجهیزات انتقال و پمپاژ و ایجاد حفره در دیگ های آبگرم می گردد. روش جدید و مؤثر عمل جداسازی هوا برای سیستمهای مدار بسته استفاده از یک دستگاه جداکننده هوا می باشد. دستگاه جداکننده هوا (Air Separator) قادر است با ایجاد یک جریان گردابی با سرعت آرام و استفاده از نیروی گریز از مرکز، مایع (آب) را از گاز (هوا) تفکیک نماید. جریان گردابی و نیروهای گریز از مرکز کمک مینمایند تا سیال گاز(هوا) به دلیل جرم حجمی کمتر، از طریق یک کلکتور خاص که در مرکز جریان گردابی قرار دارد به منبع انبساط انتقال و سپس به خارج از مدار بسته هدایت شوند.ایرسپراتور مدل R فیلتردار می باشد
نکته :درهنگام باز نمودن قسمت زیرین دستگاه باید دقت نمود که دستگاه از زیر بار در آمده وکاملا خنک شده باشد درغیر این صورت عواقب وخیمی را از لحاظ سوختگی شدید و تلفات انسانی در برخواهد داشت.
استرینر (موگیر)
برای کارکرد مناسب پمپها می بایست یک موگیر پیش بینی کرد که کارش گرفتن مو، پارچه و سایر مواد خارجی معلق در آب قبل از ورود به دهانه مکش پمپ است. البته فیلترها نیز قادر به گرفتن مو و پارچه از آب جریانی هستند ولی تمیز کردن آ نها از اینگونه مواد خارجی، دشوار تر است. با تعبیه موگیر قبل از پمپ میتوان رشتههای بلند مو و پارچه را پیش از این که وارد پوسته شوند، از آب جدا نمود. این امر از پیچیدن رشتههای مو و پارچه به دور پروانه پمپ جلوگیری مینماید.
موگیر تشکیل شده از یک غربال سبدی قابل برداشت و نظافت به گونه ای نصب شده است که آب از سمت داخل آن عبور میکند.در دو طرف موگیر باید شیرفلک های نصب کرد تا هنگام نظافت آن مانع جریان آب به داخل موگیر شود. باید موگیر به گونه ای طراحی شده باشد که بتوان غربال آن را سریعاً بیرون آورده تمیز نمود. جنس بدنه موگیر از ورق st37 و سبد موگیر از ورق استیل ss304 ساخته می شود.
HAIR INTERCEPTOR
سیستم تزریق مواد شیمیایی:
در صنعت تصفیه آب محلو لهای شیمیایی گوناگونی برای ضد عفونی آب، تصفیه فاضلاب، مواد ضدرسوب و خوردگی وجود دارد که برای تزریق آنها به یک سیستم تزریق نیاز می باشد این وسایل به منظور تهیه محلول با غلظت مناسب و تزریق آب به آب تغذیه جهت تنظیم PH آب و تامین و تزریق فسفات به آب به دلیل جلوگیری از رسوب املاح کلسیم و منیزیم می باشد.
موارد استفاده:
۱ – تزریق محلول هیپوکلریت(کلر) به آبهای آشامیدنی و استخرها جهت حذف میکرو ارگانیسمها، باکتریها، جلبکها و کاهش بوی نامطبوع پساب.
۲ – تزریق مواد شیمیایی ضد رسوب شامل آنتی اسکالانت ها به دیگ های بخار و برجهای خنک کننده و مبد لهای حرارتی و کندانسورها.
۳ – تزریق مواد شیمیایی درخط تولید کارخانه های مواد شیمیایی غذایی.
تجهیزات تزریق کننده:
۱ – مخزن تهیه محلول ازجنس پلی اتلین.
۲ – همزن الکتریکی به همراه شفت و پروانه.
۳ – شاسی جهت نصب تجهیزات تزریق کننده.
۴ – پمپ تزریق و اتصا لهای مربوطه.
گالری