سیستم آبرسانی و فاضلاب

سیستم آبرسانی و فاضلاب

سیستم آبرسانی وفاضلاب

تاسیسات بهداشتی

اجرای این تاسیسات تابع مبحث شانزدهم مقررات ملی ساختمان ایران است.

لوله کشی آب سرد پس از ورود به ساختمان وارد منبع ذخیره می شود و از آنجا توسط سیستم بوستر پمپ توزیع می گردد. لوله های آبسرد در همه جا تا ورود به منبع و از منبع به موتورخانه عایق کاری می شود. لوله های اصلی افقی زیر سقف  اجراء می شود و به طور عمودی از طریق رایزرهای داخل کانال ، خود را به محل مصرف می رساند.

نحوه و روش اندازه گذاری لوله های آبسرد طبق مقررات یادشده خواهد بود.

سیستم آبرسانی و فاضلاب

انوع مصالح و انتخاب مصالح

در سیستم لوله کشی داخل ساختمان ها ، معمولاً از لوله فولادی ( گالوانیزه ) برای خطوط سرد و گرم عمودی و افقی روکار و چند لایه برای لوله کشی دفنی و داخل سرویس ها استفاده خواهد شد. برای لوله های جمع آوری فاضلاب و آب باران در داخل ساختمان از لوله های پلی پروپیلن از نوع بوش فیت  بار فشار کار 6 بار و در بیرون از ساختمان نیز از لوله های پلی اتیلن جوشی با فشار کار 6 بار پیشنهاد می گردد که به شرح ذیل از لحاظ کار  مزایا و معایب مورد بررسی قرار می گیرد.

لوله های  فولادی گالوانیزه

مطابق استاندارد B.S1387 این لوله ها از فولاد نرم ( و در نوع درزدار بصورت دو سردنده با بوش و یا روسر ساده ) تا قطر نامی 150 میلی متر تهیه می گردند. در این استاندارد سه کلاس در نظر گرفته شده است.

  • کلاس با جدار نازک
  • کلاس با جدار متوسط
  • کلاس با جدار ضخیم

کلاس برای لوله کشی فاضلاب سبک ، تهویه و سرریز و کلاس برای لوله کشی آبسرد و گرم و آبگرم برگشتی و سیستم گرمایش و سرمایش و کلاس برای لوله هایی با انشعاب زیر زمینی و لوله های آبرسانی مورد استفاده قرار می گیرد. لوله ها با کلاس متوسط ضمن مقاوم بودن در فشار های کاری معمولی در مقابل فشار ناشی از پدیده ضربه قوچ نیز دارای مقاومت بسیار خوبی می باشد. به همین دلیل این نوع لوله دارای کاربردی بسیار زیاد می باشد.

لوله ها با جدار ضخیم اصولاً این لوله ها تا دمای 260 درجه سانتیگراد و حداکثر فشار 21 بار کاربرد دارند بشرطی که جدار آنها از جدار نوع متوسط کمتر نباشد. اتصالات این دسته ، از نوع فولادی یا آهن نرم ، دنده ای و گالوانیزه بوده که با توجه به کلاس فشار کار لوله انتخاب می گردد.

نحوه اتصالات تا قطر 2 اینچ دنده ای و  به بالا از نوع دنده ای ، فلانچی و 4 و 5 اینچ فقط فلانچی گالوانیزه می باشد. نصب شیر آلات در صورت کاربرد این نوع لوله ها تا قطر  از نوع دنده ای برنجی و از  به بالا از نوع فلانچی چدنی با کلاس فشار کار مشابه با لوله انتخاب می گردد.

سیستم آبرسانی و فاضلاب

لوله های  P.V.C

لوله های P.V.C یکی از انواع لوله های پلاستیکی می باشد. انواع دیگر لوله های پلاستیکی عبارتند از UPVC،CPVC و PLOYETHEOLYN ( پلی اتیلن ) که تفاوت ، ویژگی های هر کدام با مزایا و معایب آنها بشرح زیر می باشد.

  • لوله های ( PVC) مخفف پلی اتیلن و نیل کلراید است و یکی از انواع ترموپلاستیک به شمار می رود این ماده در سال 1838 توسط رنالت کشف شده است.
  • U.P.V.C ( UNPLASTICCIZED-POLYVINYL-CHOLORIDE ) با افزودن مقداری ماده پلاستیکی P.V.C سخت آنرا قابل انعطاف می کنند ماده ای که بدین طریق بدست می آید در برابر ضربه و تکانهای شدید مقاوم تر از نوع نرم شده آن است.
  • CPVC ( CHLORINATED-POLYVINYL CHLORIDE ) این ماده در برابر آب گرم تا 85 درجه سانتیگراد مقاوم بوده و قابل مصرف در لوله کشی آبگرم نیز می باشد.
  • لوله های POLYETHELYN پلی اتیلن مشابه با لوله های PVC و برای لوله کشی فاضلاب و آبسرد مورد استفاده قرار می گیرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس - بخش فروش